Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novoroční špacír 2014

1. 1. 2014

Nový rok  2014 pozdravilo 152 nohou.

Jistě se ptáte? Kdy a kde?  No přeci na Novoročním čtyřlístku - špacíru kolem Zelené Hory , který letos již po jedenácté pořádal Klub českých turistů v Nepomuku.  Po slavnostním obědě 1. ledna se u Sokolovny sešlo a na pochod vydalo 68 pochodníků a 4 psové. To je oněch 152 nohou.
Tato, dnes v celé republice velmi populární akce KČT je již tradičně spojena s veřejnou sbírkou na pomoc zdravotně postiženým ke které se hlásíme i my v Nepomuku. Letos jsme přispěli částkou 2 100,- Kč
Možná se zeptáte proč název pochodu je čtyřlístek ? Každý kdo dojde do cíle je odměněn odznakem čtyřlístku – symbolem radosti a štěstí. Staré české příslovíříká: „Jak na Nový rok, tak po celý rok“ ,a většina z nás se snaží chovat tento den takřka vzorně, protože – co kdyby?! A organizátoři z KČT Nepomuk nám touhle akcí dávají každý rok příležitost vykonat hned čtyři dobré skutky. A jaké jsou ty naše ?
1.       Překonej svoji pohodlnost - jdi na Nový rok na výlet, procházku.
2.       Učiň něco pro své okolí - pozvi aspoň jednoho bližního ze svého okolí na tento výlet.
3.       Poznej, kde žiješ - projdi maličký kousek vlasti a poznej ho vlastními smysly.
4.       Přispěj potřebným částkou minimálně 20 Kč.
Počasí přálo, nálada byla příjemná , vybraných 2.100,- Kč nás potěšilo, popřáli jsme si hodně zdraví a pohody do roku 2014, a tak některým se po dosažení cíle nechtělo tradičně rozejít. Dlouho i za tmy se probíraly plánované akce, vycházky, náměty a vůbec jak se v letošním roce budeme potkávat.
Dobrý rok 2014 všem přeje Helena Sedláčková, předsedkyně odboru KČT Nepomuk