Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

scan_1.jpg

 

scan_1.png

scan_2.jpg

scan_3.jpg

scan_4.jpg

odkaz na fotoalbum z roku 2023, letos jdeme obráceným směrem  https://www.rajce.idnes.cz/miradv01/album/pernik

 

Popis tras pochodu:

Trasa 11 km a 7 km

Od startu na nádraží vyjdeme po zelené tur. značce vpravo k přejezdu, směrem na Vrčeň. Účastníci 7 km ve Vrčeni jdou ke kostelu a cestou na Tojice ( vl.značení). 11 km - pokračujeme po zelené tur. značce až pod vrchol Šrědrý. Na lesní křižovatce opustíme zelenou značku a pokračujeme po vlastním značení až do obce Tojice. Zde se napojíme na červenou tur. značku a jdeme směrem na Mohelnici kde je živá kontrola. Zde můžete i počítat nutrie, které na potoku žijí. Po kontrole se vrátíme zpět po červené TZ a jdeme na Dvorec. Za železničním přejezdem zabočíme po červené značce k nádraží ČD Nepomuk, kde je cíl pochodu.

 

Trasa 16 km

Od startu na nádraží vyjdeme po zelené tur. značce směrem na Vrčeň a jdeme po ní kolem vrcholu Štědrý přes obec Liškov až k obci Kladrubce. Cca 1,5 km za obcí Liškov a 500 m před obcí Kladrubce odbočíme ze zelené značky v pravo na polní a lesní cestu a jdeme po vlastním značení do obce Víska a Čmelíny. V obci Čmelíny u autobusové zastávky odbočíme vpravo a po 400 m odbočíme opět doprava na polní cestu a kolem obory jdeme do Tojic, kde se napojíme na červenou tur. značku

a jdeme směrem na Mohelnici až k potoku, kde je živá kontrola. Zde můžete i počítat nutrie, které na potoku žijí. Po kontrole se vrátíme zpět po červené TZ a jdeme na Dvorec. Za železničním přejezdem zabočíme po červené značce k nádraží ČD Nepomuk, kde je cíl pochodu.

Trasa 20 km

Od startu na nádraží vyjdeme po zelené tur. značce vpravo k přejezdu, směr Vrčeň. Pokračujeme po zelené tur. značce přes Vrčeň kolem vrchu Štědrý směrem na Liškov a dále na obec Kladrubce. Za obcí, na úrovni Velkého kladrubského rybníku sejdeme ze zelené tur. značky a pokračujeme stále po silnici až k zámku Životice. Zde přejdeme na červenou tur. značku a jdeme přes Podhůří, Mohelnici až k potoku do Tojic. Zde je živá kontrola a můžete i počítat nutrie, které zde na potoku žijí. Po kontrole pokračujeme po červené TZ a jdeme na Dvorec. Za železničním přejezdem zabočíme po červené značce k nádraží ČD Nepomuk, kde je cíl pochodu.

Cíl je otevřen do 15.oo hodin.

Kontakt na pořadatele: 605 308 784, 604 308 085.

Vlastní značení: oranžové fábory a značky, nápisy na oranžovém papíru.

Vysvětlivky zkratek: ZTZ, ČTZ - zelená, červená turistická značka