Jdi na obsah Jdi na menu
 


S perníkem, turistickým chodníkem

1. 5. 2014

 

Z rozkopané Nádražní ulice, pátek 17:05
 
Moji milí organizátoři.
Přes špatné předpovědi počasí nám včera přálo sluníčko a dobrá nálada pochodníků. Podle mne se akce mimořádně vydařila a za to bych vám všem ráda tímto osobně poděkovala.
Především Jirkovi Niedermeirovi, hlavnímu pořadateli   7. ročníku pochodu S perníkem turistickým chodníkem, který tak výtečně celou akci nejen vymyslel, ale připravil bez ohledu na svůj volný čas. Zajistil i veškerou propagaci vč. Plzeňského rozhlasu a na www stranách snad celé republik, připravil výtečné propozice a trasy pochodu, které spolu s kamarády , Lubošem Jankem a Václavem Linhartem , Ríšou a Petrem, prošel a proznačil.
Další velké poděkování patří Mírovi Dvořákovi, který spolu se Zdeňkou Gulovou a Lubošem Jankem, tradičně s velkým ohlasem řídil výjimečnou vrcholovou občerstvovací stanici na vrcholu Štědrého. Kde zároveň byla i kontrola otce a syna Linhartových a Jirky Salamánka. Tojickou kontrolu ,U nutrií, perfektně zajistili manželé Fryčovi.
Poprvé v Nepomuku byla jako součást pochodu celostátní akce na podporu rodinné turistiky Toulavý kočárek. Kompletní zajištění této nové akce  od přípravy po realizaci, úspěšně připravila Alena Březáková, která s Pionýrskou skupinou Nepomuk, zajistila na stanovištích pro děti a rodiče zajímavé soutěže. Kde nechyběla princezna, vodník i Bílá paní ,a rodiče i děti, dle jejich ohlasu v cíli, byli nadšeni. Alence patří za tohle mimořádné vzepětí výjimečný můj obdiv a poděkování.
Pohodě v cíli pak přispěla i vonící a pestrá nabídka doma pečených perníků, které naše členky bez ohledu na volný čas tak skvěle upekly. Cíl obsluhovali manželé Jindrovi a Jitka Pícková, Václav Košan i já. Když jsme v cíli nesmím zapomenout na startéry pochodu Martu Máchovou a Olinu Sedláčkovou, kteří pod vedením Jirky Niedermeiera odstartovaly 163 pochodníků, s čímž i s těmi co startovali z Nepomuka  a na Toulavý kočárek ,se akce zúčastnilo 215 startujících.

Moji milí přátelé, ještě jednou vám všem děkuji za mimořádný výkon, pohodu a projevený elán. Řekla bych že se s tímhle kolektivem nebojím o žádnou naši příští akci. 

Helena Sedláčková